Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2011

Ingrediënten 12 personen


Boter en bloem of paneermeel voor de vorm -
150 gram + 100 gram zachte boter -
350 gram bloem -
100 + 150 gram suiker -
2 zakjes vanillesuiker -
zout -
4 eieren (M) -
500 gram magere kwark -
250 gram mascarpone -
90 gram griesmeel -
1/2 pot frambozenjam -
poedersuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


Springvorm van 26 cm doorsnede -
mixer of Keukenmachine -
kommen voor het deeg en de vulling

Mascarpone-kruimeltaart met kwark en een heerlijke frambozenvulling

Heerlijk romig met een knapperige bovenkant.

Heerlijk romig met een knapperige bovenkant.

Heerlijke romige gebakken mascarpone-kwark-taart met een knapperige bovenlaag een een vulling van frambozenjam.
Snel gemaakt en snel opgegeten omdat de taart zo lekker is!
Maar...de taart kan ook heel goed worden ingevroren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Springvorm (26 cm) invetten en bestrooien met bloem of paneermeel.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 175 graden).
150 gram boter smelten.
Bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout door elkaar roeren.
Gesmolten boter in een dunne straal erdoor mixen.
Daarna kort met je handen kruimels van maken.
Vulling:
100 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar roeren tot crème. Eieren één voor één erdoor roeren.
Kwark, mascarpone en griesmeel erdoor roeren.

Helft van de kruimels op de bodem van de vorm verdelen. Iets aandrukken, ook wat tegen de rand. Frambozenjam over de bodem verdelen.
Kwark-mascarpone-massa erover verdelen. Restant kruimels over de kwark-massa verdelen.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken. In de vorm minstens 5 uur laten afkoelen.

Tags, , , ,

Serveertip

Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
In plaats van griesmeel kun je ook custardpoeder of vanilliepuddingpoeder gebruiken.

Bron

Kochen&Geniessen Torten-hits no. 11



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top