Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2011
  • Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

    Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

    Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

Heerlijke romige gebakken mascarpone-kwark-taart met een knapperige bovenlaag een een vulling van frambozenjam.
Snel gemaakt en snel opgegeten omdat de taart zo lekker is!
Maar...de taart kan ook heel goed worden ingevroren.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boter en bloem of paneermeel voor de vorm -
150 gram + 100 gram zachte boter -
350 gram bloem -
100 + 150 gram suiker -
2 zakjes vanillesuiker -
zout -
4 eieren (M) -
500 gram magere kwark -
250 gram mascarpone -
90 gram griesmeel -
1/2 pot frambozenjam -
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm doorsnede -
mixer of Keukenmachine -
kommen voor het deeg en de vulling

Bereidingswijze

Springvorm (26 cm) invetten en bestrooien met bloem of paneermeel.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 175 graden).
150 gram boter smelten.
Bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout door elkaar roeren.
Gesmolten boter in een dunne straal erdoor mixen.
Daarna kort met je handen kruimels van maken.
Vulling:
100 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar roeren tot crème. Eieren één voor één erdoor roeren.
Kwark, mascarpone en griesmeel erdoor roeren.

Helft van de kruimels op de bodem van de vorm verdelen. Iets aandrukken, ook wat tegen de rand. Frambozenjam over de bodem verdelen.
Kwark-mascarpone-massa erover verdelen. Restant kruimels over de kwark-massa verdelen.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken. In de vorm minstens 5 uur laten afkoelen.

Bron

Kochen&Geniessen Torten-hits no. 11

Serveertip

Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
In plaats van griesmeel kun je ook custardpoeder of vanilliepuddingpoeder gebruiken.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 24-08-2017

Succes met de taart Hermien. Hou je niet van griesmeel, waar je weinig van proeft in de taart, dan kun je ook custardpoeder of vanillepuddingpoeder gebruiken in plaats van griesmeel. Ik ben benieuwd naar je reactie t.z.t. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 21-08-2017

Leuk om te horen iolair (Jeannette)dat de taart zo in de smaak is gevallen. Blij met jouw reactie. Groetjes Petra

hermien_kg avatar
hermien_kg 20-08-2017

Deze taart ga ik zeker maken. Al was het maar om nog een keer griesmeel te proeven. Ik vond het vroeger vreselijk vies. Als wij griesmeelpudding (ik noemde het pukkeltjespudding) kregen, moest ik er altijd iets van eten. Ik gruw er nog van! Maar misschien is mijn smaak veranderd en zo niet, dan kan ik de taart invriezen voor mijn gasten. Zodra ik de taart geproefd heb, zal ik het laten weten. Groetjes, Hermien.

iolair avatar
iolair 20-08-2017

Hij is heerlijk. Makkelijk te maken ook. Blij met dit recept. Groetjes Jeannette

pwiggers avatar
pwiggers 16-07-2011

Aanvulling van Petra: Griesmeel kun je in elke Nederlandse supermarkt kopen. Van griesmeel kun je pudding of pap maken en wordt ook wel gebruikt in taarten. Deze dus! Maar ik denk dat je met gezeefde bloem ook een goed resultaat bereikt.

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-07-2011

ben ik nog even, wat is griesmeel? ik ken het niet, kan ik het eventueel door iets anders vervangen? gr. ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-07-2011

ik heb hem geprint en ik denk niet dat het erg lang gaat duren tot ik hem maak, ik ben dol op mascarpone en dol op kruimel gebak, dus ik word op mijn wenken bediend. ik laat het je weten als we hem gegeten hebben. liefs ruth

pwiggers avatar
pwiggers 30-06-2011

Ik heb de taart afgelopen zaterdag weer gebakken. Nu in een springvorm van 20 cm. en de helft van alle ingrediënten genomen. De taart viel weer heel erg in de smaak. Ook wij hadden maar één stukje over en dat was de volgende dag nog heel erg lekker! (aanvulling Petra)

adeline43 avatar
adeline43 29-06-2011

ik heb hem afgelopen zaterdag gebakken voor zondag en hij was erg lekker. Hij heeft de vriezer niet gehaald haha er was maar één stukje over. Groetjes, Adeline

alidada avatar
alidada 17-06-2011

OEI!!! Ik neem deze ook mee hij ziet er schitterend uit en mooi van te voren te maken omdat hij ook ingevroren kan worden. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten