Afrikaanse injera pannenkoekjes

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2011
  • Afrikaanse injera pannenkoekjes

    Afrikaanse injera pannenkoekjes

    Afrikaanse injera pannenkoekjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g patentbloem
100 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje droge gist
1/2 theel. zout
6 dl warm water
1/2 theel. bakpoeder



voor de vulling:
1 eetl. olijfolie
1 kipfilet, in repen
1/2 courgette, in blokjes
3/4 zoete paprika, in blokjes
4 champignons, in blokjes
250 g maïs (gewassen met water
in een bolzeef)
1 blik ananasblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
huishoudfolie

Voorbereiding

Meng de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de gist en het zout in een kom. Voeg warm water toe en roer met een garde tot een glad beslag ontstaat. Bedek het beslag met huishoudfolie en laat het een dag op kamertemperatuur rusten. Voeg na een dag het bakpoeder toe en laat het nog 15 minuten rusten

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en giet hier, net als bij gewone pannenkoeken, een beetje beslag in. Zodra de bovenkant van de injera droog is en er `gaten` in verschijnen, leg er dan nog even een deksel op. Na 1 minuut komt de rand los en haalt u de pannenkoek uit de pan (let op: de pannenkoek wordt maar aan een kant gebakken). Bak ondertussen in een andere pan de kip in de olie goudbruin en voeg vervolgens de courgette, paprika, champignons en als laatste de maïs toe. Stapel de pannenkoeken op een schaal en serveer hier de kip en groenten, ananasblokjes en eventueel gebakken banaantjes apart in schaaltjes bij.

Bron

boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten