1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Kaasterrine

Kaasterrine

Door: culigek

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-05-1999

Ingrediënten 4 personen



50 g verse kruidenkaas
4 blaadjes gelatine
30 g blue stilton
20 g Esrom
= pakje Monchou
= bosje peterselie
6 g zout
1 th kerrie
3.5 dl slagroom



Terrine met verschillende soorten kaas, als nagerecht te gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verwarm de helft van de slagroom samen met de kruidenkaas tot deze is opgelost. Week de gelatine in water, knijp ze uit en los hem op in het roommengsel. Snijd de andere kazen in plakjes. Hak de peterselie fijn. Roer de rest van de slagroom, het zout en de kerrie door het room- kruidenmengsel. Roer, als de massa iets is afgekoeld, de gehakte peterselie erdoor. Giet een laagje roommengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en leg hierop wat van de in plakjes gesneden soorten kaas. Ga zo door tot de vorm vol is en eindig met plakjes kaas. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met toast of roggebrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van culigek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top