Haringtartaar
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 nieuwe haringen1 bosuitje
1⁄2 bosje koriander
1 eetlepel crème fraîche
zout
versgemalen peper
2 gekookte bieten
Benodigdheden
plasticfolieVoorbereiding
Verwijder de staart en de graten van de haring. Snij de haring in blokjes.
Was het bosuitje en snij het in ringetjes.
Was en hak de koriander. Houd een paar takjes apart ter garnering.
Roer de crème fraîche los.
Bereidingswijze
Meng de haring met het bosuitje, de koriander en de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en laat het afgedekt ca. 1 uur staan.
Pel de bieten en snij ze in plakken.
Verdeel de tartaar tussen de plakken biet en garneer met de koriander
Ook lekker met een halve geraspte appel erdoor
Bron
superdeboer