Yakitorikip

  • Japans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2011

Kleine kipspiesjes, heerlijk als hapje bij een feestje of als onderdeel van een barbecue.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Spiesjes
Bosje lenteui
6 uitgebeende kipkarbonades (met vel) of in plaats daarvan kipfilet
7-kruidenpoeder om erbij te serveren
Bakje sesamzaadjes

Yakitorisaus
1.5 dl sojasaus
90 gram suiker
5 tl Saké of droge witte wijn
1 el bloem
2 eetlepels honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grill of barbecue, houten stokjes

Voorbereiding

Saus:
Meng de sojasaus, de suiker en de saké in een kleine steelpan met de bloem en breng alles al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus in 10 minuten tot een derde inkoken. Roer er de honing door en zet apart om af te koelen.

Rooster in een kale koekenpan de sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn.

Bereidingswijze

Snijd de lenteui in stukken van 3 cm lang. Snijd elke kipkarbonade in 6 stukken. Rijg afwisselend kip en ui op de spiesjes. Rooster de spiesjes onder een gematigd hete grill of leg ze 5-10 minuten op de BBQ. Bestrijk ze regelmatig met de saus tot ze gaar maar niet droog zijn.

Bron

Aangepast uit boekje "Het beste van Japan"

Serveertip

Serveer met een beetje extra yakitori-saus en bestrooi met de sesamzaadjes. Ook het 7 kruidenpoeder mag op tafel niet ontbreken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten