Oven gebakken indiase kip tandoori (I)

  • Indiaas, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2011
  • Oven gebakken indiase kip tandoori (I)

    Oven gebakken indiase kip tandoori (I)

    Oven gebakken indiase kip tandoori (I)

Deze recept past uitstekend bij een Indische feesttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR VOOR KIP:
6 kippenbouten, van vel ontdaan
1 vol t zout
1 e chilipoeder
2+1/2 e citroensap
VOOR MARINADE:
6 e dikke yoghurt
2 e gember-knoflook pasta (dit verkrijgt jij door fijngesneden gember en knoflook met beetje water tot een pasta te malen)
1-2 t chilipoeder (afhangende van eigen voorkeur)
1 t zout
1/2 t zwarte peper
1/2 t fenegriekpoeder
1/2 t garam masala
1 e komijnpoeder
1 vol t korianderpoeder (ketoembar)
1/2 t geelwortelpoeder (kurkuma)
2+1/2 e citroensap
rode kleurstof
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak met een scherpe mes inkepingen aan beide kanten van elk kippenbout.

BEREIDING VAN MARINADE:
1. Meng zout, chilipoeder en citroensap met elkaar en wrijf de kip in met deze mengsel en let vooral goed erop dat dit ook goed in de inkepingen gewreven worden.
2. Meng door yoghurt de knoflook-gember pasta, chilipoeder, zout, zwarte peper, fenegriekpoeder, garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder, geelwortel, en citroensap.
3. Meng rode kleurstof door marinade en doen kip in marinade en wijf marinade goed in kip en marineer kip voor 2 uur.
4. Leg kippenbouten op een oven rek met een braadslee eronder.
5. Bak kippenbouten voor 25-40 min bij 240*C tot gaar.
6. Voor knapperige kippenbouten grilleer jij de kippenbouten onder grill verder voor 10-15 min. tot krokant.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten