Spekspies met appeltjes

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2011
  • Spekspies met appeltjes

    Spekspies met appeltjes

    Spekspies met appeltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Buikspek in plakken van 1 cm (van het Iberico varken of Livar) , laat het zwoerd eraf halen bij de slager of doe dit zelf
gemberpoeder
fijne kristalsuiker
2 stevige appels
Olijfolie
Zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 Firewires (dit zijn lange flexibele draadspiezen voor op de BBQ, hier kan veel op en het is makkelijk te draaien door een stukje draad buiten de BBQ te laten hangen) )
Maar het kan ook op pennen natuurlijk

Voorbereiding

maak een mengsel van het gemberpoeder met de kristalsuiker en wrijf het spek hier goed mee in en laat het hierin 30 minuten in de koelkast marineren

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in gelijke parten
Rijg het vlees om en om met de appelparten aan de speizen of Firewires
Grill opeen matig warme BBQ goudbruin en gaar, keer halverwege om en besprenkel voor het serveren met de olijfolie en iets zout

Bron

Good Food

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten