1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Mediterraan plaatbrood

Mediterraan plaatbrood

Door: huisvrouw_en_huisvrouw

  • Mediterraan, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-06-2011

Ingrediënten


1 zakje gedroogde gist of 20 gr verse gist, fijn verkruimeld
500 gr tarwebloem
2 el olijfolie
250-300 ml lauw water
2 tl (zee)zout
100 gr ontbijtspek, in reepjes
50 gr olijven, zonder pit, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
75 gr (half)gedroogde tomaten op olie, in reepjes of stukjes
1 el gedroogde Provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
bloem om te bestuiven of water


Verder heb je nodig


Bakplaat, ingevet

Mediterraan Plaatbrood
Mediterraan Plaatbrood

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de gist door de bloem. Voeg al roerend 1 el olijfolie, water en zout toe en meng tot een deeg. Laat dit 10 min, rusten.
Vet een werkvlak in met de rest van de olijfolie en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is.
Druk het deeg uit tot een lap en strooi het spek, de olijven, knoflook, tomaten en kruiden erover.
Vouw 1/3 van de deeglap over de vulling en doe dat ook met de andere kant. Druk het deeg aan, zodat de vulling goed in het deeg zit.
Leg het deeg op de bakplaat en laat het afgedekt 20 min, rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het deeg diagonaal in zonder te snijden. Bestuif licht met bloem of bestrijk het met water.
Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min, goudbruin en gaar.

Serveertip

Vervang de Provencaalse kruiden door 1 el groene of rode pesto.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huisvrouw_en_huisvrouw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top