Geroosterde zalm in krant
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Leuk en gezellig.
Ingrediënten
een hele zalm 1-11/2 kg, schoongemaakt en intschubd4 flinke handen vol groene kruiden (peterselie, basilicum,lavas,lente-uitjes, venkelgroen etc)schoon en droog en goed gemengdzeezout en versgemalen witte peper2 citroenen in schijven2eetl.gekneusd venkelzaadolijfolie1 dikke krantVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2873,47 kcal |
Koolhydraten | 65,40 g |
Eiwitten | 267,50 g |
Vetten | 162,89 g |
Benodigdheden
BBQ + dikke krant
Bereidingswijze
Wrijf de zalm van binnen en van buiten in met zout, peper en olijfolie en stop er schijven citroen en flink wat kruiden in.
Vouw de krant in het midden open en strooi, in het midden, een dikke laag kruiden, daarop de venkelzaad en daarop de schijven citroen.
Leg de zalm hierop (de zalm ligt dus op kruiden en niet rechtstreeks op de krant) en strooi de rest van de kruiden, het venkelzaad en de schijven citroen over de vis.
Sprenkel er olijfolie over en rol de krant stevig om de vis op.
Bind het pakket met touw goed dicht, maak het kletsnat en leg het ongeveer 25min. in de gloeiende hete as van de BBQ.
De krant zal verbranden evenals de huid van de zalm die dan makkelijk is te verwijderen.
De zalm is dan juist gaar genoeg en heeft een lichte rooksmaak.
Je kan ook de visboer de vis laten schoonmaken (kop eraf en schubben en graten eruit.Verdeel de kruiden etc. over de ene helft en dek met de andere helft. Maak in beide zalmhelften inkepingen in het vel en stop daar ook kruiden in. Dek de plaats waar de kop heeft gezeten af met aluminiumfolie. De inkepingen met kruiden geven de vis meer smaak. En je met het gedoe met graten etc. kwijt.
Bron
James oliver en Tonny .En foto`s van Micky.
Serveertip
Gepofte aardappelen en knoflookmayonaise