1. Home
  2. Recepten
  3. Clafoutis
  4. Clafoutis

Clafoutis

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2011

Ingrediënten 4 personen


125 g bloem
3 eieren
1/4 tl zout
250 ml melk

500 g vulling

Hartig recept:
30 g boter
350 g garnalen
1 teen knoflook, uitgeperst
6 el peterselie, fijngehakt
225 g maïskorrels (blikje)
125 g waterkers, steeltjes verwijderd
waterkers om te garneren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom de eieren met de melk los en voeg de nootmuskaat en zout en peper toe.
Schenk het eimengsel geleidelijk, al roerend, in het kuiltje en roer alles . Laat het beslag 30 min afgedekt staan.

Verhit de boter in een koekenpan tot hij begint te bruisen en bak de garnalen al roerend 3 minuten.
Voeg de knoflook en peterselie toe en bak het geheel nog 2 minuten tot de garnalen roze zijn.

Leg de maïskorrels met de waterkers in een licht beboterde, ondiepe ovenvaste schaal en verdeel er de garnalen over.

Roer het beslag door en schenk het over de garnalen. Zet de schaal ca 35 min in de oven tot het beslag is gerezen, bruin en gestold is. Serveer de clafoutis direct.

De origele, zoete versie met kersen:
Was 500 g kersen en laat ze in een zeef uitlekken. Ontpit de kersen en besprenkel ze eventueel met kirsch.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Klop de eieren met 75 g suiker schuimig. Klop de 125 g bloem door het suiker-eimengsel. Doe 1/4 liter melk en zout erbij en klop tot een glad beslag.

Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm, net genoeg om de bodem te bedekken (1/2 cm). Draai even met de vorm zodat het beslag goed uitloopt.

Zet de vorm ca 5 min in de oven tot het beslag gestold is. Neem de vorm uit de oven, en verdeel de kersen over het gestold beslag. Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis in het midden van de oven in ca 40-45 min gaar en goudbruin (een mes dat dat in het midden gestoken wordt moet er schoon uitkomen).

Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Bron

De lekkerste eenpansgerechten Reader`s Digest



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top