Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-06-2011
  • Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

  • Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

  • Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

    Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

Italiaans broodje, uitstekend geschikt als lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olijfolie
Balsamicoazijn
1 grote knoflookteen
8 dun gesneden plakken proscuitto (Parma/San Daniela)
12 plakjes tomaat
12 verse basilicumblaadjes
rucola
1 ciabatta (of ander plat witbrood)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grilpan/bbq.

Bereidingswijze

- Mix een flinke scheut olijfolie met azijn en geperste knoflook in een kom, breng op smaak met zout en peper.
- Leg de prosciutto, mozzarella, tomaat, rucola en basilicum bovenop elkaar op het brood. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Dek af met de bovenkant van het brood en snij in vier gelijke boterhammen.
- Gril ze op een bbq of in de grilpan (koekenpan kan ook) tot het brood goudbruin is en de kaas enigszins gesmolten. Druk de sandwich in de pan van tijd tot tijd een beetje plat met een spatel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

martinoldenburger654 avatar

in de ingredientelijst mis ik de mozzarella

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten