Kalakukko (vistaart)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk, kan je van te voren maken. Op een zomerse dag met een glaasje wijn of bier. Het recept komt uit Finland
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170gr.
Bereidingswijze
Meng de roggebloem en tarwebloem en het zout door elkaar. Voeg de olie en een kleine hoeveelheid water toe en kneed zodat een stevig deeg ontstaat(te veel water kan een slap deeg veroorzaken) Rol op een bloem bestoven werkvlak uit tot een circel van 1 cm dik. Beleg het middelste gedeelte van het deeg met de zalm (of andere vissoort), laat 1 cm van de rand vrij en vouw deze omhoog. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de gesmolten boter en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en serveer pas na minimaal 60 minuten(of laat volledig afkoelen. Je kan de vistaart ook goed verpakken en maximaal 3 dagen in de ijskast bewaren.
Bron
Finland
Serveertip
Je kan er verschillende sauzen bij maken, naar je eigen smaak.