1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Rode Linzensoep met Kurkuma en Komijn

Rode Linzensoep met Kurkuma en Komijn

Door: zoepie

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2011

Ingrediënten 4 personen


2 uien - in dunne ringen gesneden, 2 teentjes knoflook - fijngesneden, 1-2 rode chilipepers - in dunne ringen gesneden, 30 - 40 gr boter, 1-2 tl gemalen kurkuma (geelwortelpoeder), 1-2 tl gemalen komijn, 1/1 - 1 tl harissa of paprikapoeder, 1 1/2 l. hete groente- of vleesbouilllon, 100-150 gr basmatirijst, 200 gr rode linzen, 3-4 el fijngesneden koriander, zout, peper.


Rode Linzensoep met Kurkuma en Komijn
Rode Linzensoep met Kurkuma en Komijn

Rode linzen vallen tijdens het bereiden uit elkaar, daardoor ontstaat er een lekkere gebonden soep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak ui, knoflook en rode peper ca. 10 minuten op zacht vuur in de boter. Bak de kurkuma, komijn en harissa ca. 1 minuut mee. Voeg de hete bouillon, rijst en linzen toe en laat de soep 15-25 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper koriander.

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top