3 soorten indiase raita zelf maken
- Indiaas,
- 0-10 min.
Raita word gegeten bij Indische kerrie gerechten zoals Biryani, Pilaf en Seekh kabab. Reita heeft ook een verkoelende werken bij de pittige Indische gerechten.
Bereidingswijze
VOOR EEN BASIS RAITA:
neutrale Volle yoghurt (iets suiker als jij het te zuur vind)
zout
Meng ingrediënten.
VOOR EEN RAITA MET KRUIDEN EN SPECERIJEN: (masala raita)
basis reita
zwarte rotszout (kan weggelaten worden)
Garam masala
geroosterd komijn (komijn zaden word in een droge pan geroosterd tot donkerbruin gekleurd en dan gemalen)
chilipoeder/ cayennepeper
gedroogde munt
Meng ingrediënten.
VOOR EEN KOMKOMMER RAITA:
basis reita
geschild en grof geraspt komkommer en erna word de vocht uit komkommer geknepen
mespunt witte peper
Meng ingrediënten.
VOOR EEN AUBERGINE RAITA:
basis raita
gaar geroosterd en erna gepeld aubergine, in kleine stukjes gesneden
rode ui, fijn
in kleine blokjes gesneden tomaat
1 groene of rode peper, fijn
verse koriander met stelen, fijn
knoflook, fijn
Als variatie kan ook cayennepeper en droge munt toegevoegd worden.
Meng ingrediënten.
Bron
proeven en experimenteren