3 soorten indiase raita zelf maken

  • Indiaas,
  • 0-10 min.
  • 3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

  • 3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

  • 3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

  • 3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

    3 soorten indiase raita zelf maken

Raita word gegeten bij Indische kerrie gerechten zoals Biryani, Pilaf en Seekh kabab. Reita heeft ook een verkoelende werken bij de pittige Indische gerechten.

Deel dit recept

Bereidingswijze

VOOR EEN BASIS RAITA:
neutrale Volle yoghurt (iets suiker als jij het te zuur vind)
zout

Meng ingrediënten.

VOOR EEN RAITA MET KRUIDEN EN SPECERIJEN: (masala raita)
basis reita
zwarte rotszout (kan weggelaten worden)
Garam masala
geroosterd komijn (komijn zaden word in een droge pan geroosterd tot donkerbruin gekleurd en dan gemalen)
chilipoeder/ cayennepeper
gedroogde munt

Meng ingrediënten.

VOOR EEN KOMKOMMER RAITA:
basis reita
geschild en grof geraspt komkommer en erna word de vocht uit komkommer geknepen
mespunt witte peper

Meng ingrediënten.

VOOR EEN AUBERGINE RAITA:
basis raita
gaar geroosterd en erna gepeld aubergine, in kleine stukjes gesneden
rode ui, fijn
in kleine blokjes gesneden tomaat
1 groene of rode peper, fijn
verse koriander met stelen, fijn
knoflook, fijn

Als variatie kan ook cayennepeper en droge munt toegevoegd worden.

Meng ingrediënten.

Bron

proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten