1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Pompoenpannenkoekjes met cranberry`s (groentesmokkelaar)

Pompoenpannenkoekjes met cranberry`s (groentesmokkelaar)

Door: Dezine

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-05-2011

Ingrediënten


200 g bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zuiveringszout (Baking Soda, dubbelkoolzure soda)
1 tl speculaaskruiden of Chinese 5 spices
1/4 tl zout
3 of 4 grote eieren
70 g suiker
3 dl melk of karnemelk
300 g pompoenpuree
olie om te bakken


Verder heb je nodig


Keukenmachine, Case Steamer


Smulpannenkoeken die dankzij de pompoen tegelijkertijd betacaroteenbommen zijn, wat wil je nog meer? Als je ook de cranberry`s erbij serveert, krijg je er bovendien een antioxidantenshot bij.

Wil je het helemaal verantwoord doen, let er dan op dat je zuivere ahornsiroop gebruikt, zo weinig mogelijk bewerkt en en niet vermengd met pure suiker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pompoenpuree:
Snijd de pompoen in 2, lepel de vezels en het zaad eruit, snijd de helften in de lengte in vieren en vervolgens dwars in stukken. Verwijder de schil.

Doe de pompoen in de Case Steamer en stoom ca. 5 min. in de magnetron of kook ze 20-25 minuten in een pan met licht gezouten water.

Laat de gare stukken pompoen afkoelen en pureer ze in een keukenmachine of met een pureestamper. Gebruik de blender voor een fijnere moes (dit duurt vrij lang, dus let op de maximumdraaitijd van de blender).

De pannenkoekjes:
Vermeng in een kom bloem, bakpoeder, baking soda, specerijen en zout. Vermeng in een grote kom de eieren met de suiker. Roer er de (karne)melk en pompoenpuree door.

Meng het meelmengsel erdoor, zodat er een glad beslag ontstaat.

Verhit een tl olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin 3 kleine pannenkoekjes, elk van ca 60 ml beslag. Keer ze na 2 1-5 min, als de onderkanten goudbruin zijn en zich luchtbelletjes op het oppervlak vormen. Bak ze nog 2 min. Houd ze warm in de oven en bak op deze manier nog meer pannenkoekjes.

Serveer ze warm en geef hierbij gedroogde cranberry`s of rozijnen die u in warme ahornsiroop geweekt hebt, en wat geroosterde walnoten.

Variatie:
Gebruik in plaats van gewone bloem zelfrijzend bakmeel. Laat dan het bakpoeder en de baking soda weg.

Voor een verfijnder resultaat kun je de eieren scheiden: meng het eigeel met het deegmengsel, klop de eiwitten apart tot ze stijf zijn en schep ze door het deegmengsel.

Serveertip

De puree is ook lekker als bijgerecht, op smaak gebracht met bijv. boter, zout en peper. Een pompoen van 2,5 kg levert ruim 1 kg pompoenpuree op.

Per pannenkoekje (18 in dit recept): 115 kcal, 3 g eiwit, 17 g koolhydraten, 4 g vet (waarvan 1 g verzadigd), 38 mg cholesterol, 1 g voedingsvezels, 120 mg natrium

Bron

Groente voor uw gezondheid - Reader`s Digest



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top