1. Home
  2. Recepten
  3. Satésaus

Satésaus

Door: Dezine

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-05-2011

Ingrediënten 4 personen


1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 cm verse gember
3 tenen knoflook
250 g pinda`s
200 ml kokosmelk
4 el ketjap manis


Verder heb je nodig


Keukenmachine of vijzel


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de Keukenmachine. Voeg de pinda`s toe en maal zo fijn mogelijk.

Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg 200 ml heet water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

Serveertip

Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.

Bevat p.p. 425 kcal, 18 g eiwit, 35 g vetg, 9 k koolhydraten.

Je kunt de kruiden en pinda`s ook in een vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.

Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

Bron

AllerHande 06-2011



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top