Satésaus

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-05-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 cm verse gember
3 tenen knoflook
250 g pinda`s
200 ml kokosmelk
4 el ketjap manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of vijzel

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda`s toe en maal zo fijn mogelijk.

Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg 200 ml heet water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

Bron

AllerHande 06-2011

Serveertip

Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.

Bevat p.p. 425 kcal, 18 g eiwit, 35 g vetg, 9 k koolhydraten.

Je kunt de kruiden en pinda`s ook in een vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.

Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten