Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Siu Ab (Pekingeend)

Siu Ab (Pekingeend)

Door: -layla-

  • Chinees, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2011

Ingrediënten 4 personen


- 1 hele panklare eend
- 1 kleine ui, gepeld
- 3 teentjes knoflook, fijn gemalen
- 1 stukje gember van ca. 5 cm
- 2 steranijs
- Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en Ā½ theelepel five spice powder
- 1 kopje witte azijn
- 1 kopje Chinese rode azijn
- 1 kopje maltose/suikersiroop
- Water


Pekingeend

Gerecht uit Beijing, China.

Gerecht uit Beijing, China.

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geƫxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediƫnten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde.

De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjes…oefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend.

De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Vul de binnenkant van de eend met de ui, knoflook, gember en het zout mengsel en daarna dichtnaaien.
- Meng de azijn met de maltose en breng ruim water in een grote pan aan de kook.
- Dompel de eend in het hete water 30 seconden en begiet deze met het azijn mengsel boven een grote lege pan. Herhaal de handeling 3 keer.
- Hang de eend op een plek op de tocht voor 24 uur.
- Verhit de oven op 180 graden en rooster de eend voor ongeveer 1 Ā½ uur gaar.

Serveertip

Lekker met groente en rijst.

Bron

Asia Travelers weblog



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van -layla-
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top