1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Siu Ab (Pekingeend)

Siu Ab (Pekingeend)

Door: -layla-

Pekingeend

Gerecht uit Beijing, China.

Gerecht uit Beijing, China.
  • Chinees, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2011

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geëxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediënten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde.

De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjesoefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend.

De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 1 hele panklare eend
- 1 kleine ui, gepeld
- 3 teentjes knoflook, fijn gemalen
- 1 stukje gember van ca. 5 cm
- 2 steranijs
- Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel five spice powder
- 1 kopje witte azijn
- 1 kopje Chinese rode azijn
- 1 kopje maltose/suikersiroop
- Water



Bereidingswijze

- Vul de binnenkant van de eend met de ui, knoflook, gember en het zout mengsel en daarna dichtnaaien.
- Meng de azijn met de maltose en breng ruim water in een grote pan aan de kook.
- Dompel de eend in het hete water 30 seconden en begiet deze met het azijn mengsel boven een grote lege pan. Herhaal de handeling 3 keer.
- Hang de eend op een plek op de tocht voor 24 uur.
- Verhit de oven op 180 graden en rooster de eend voor ongeveer 1 ½ uur gaar.

Serveertip

Lekker met groente en rijst.

Bron

Asia Travelers weblog



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van -layla-
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top