Omelet met snijbiet

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2011
  • Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

  • Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

  • Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

    Omelet met snijbiet

Bijzondere omelet van de Londens-Israëlische chef Yotam Ottolenghi (The New Vegetarian). Zie voor een recensie van zijn boek het Volkskrant magazine van 28 mei 2011 en de pagina van Koken met Karin: http://koken.blogo.nl/2011/03/31/ottolenghi-recept-omelet-met-snijbiet/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g vastkokende aardappels (geschild gewicht), in blokjes van 1 cm
2 dl water
Snuf saffraandraadjes of theelepel koenjit
250 g snijbiet (stelen en bladeren), gesnipperd; kan vervangen worden door spinazie
2 eetl citroensap
1 knoflookteen, fijngehakt
5 scharreleieren
4 eetl melk
20 g fijngehakte kruiden (dragon, dille, peterselie)
Plantaardige olie
100 g koude crème fraîche
Zout & peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 279,17 kcal
Koolhydraten 17,24 g
Eiwitten 12,72 g
Vetten 16,81 g
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Bereidingswijze

Vulling: doe de aardappelen met water en saffraan in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken, voeg de snijbiet en wat zout en peper toe en laat alles nog 10-15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet eventueel kookvocht uit de pan. Voeg van het vuur af citroensap en knoflook toe. Laat afkoelen.

Omeletten: klop de eieren, melk, kruiden en wat zout en peper door elkaar. Giet 1 theel olie in een hete koekenpan (Ø 22 cm) met anti-aanbaklaag, giet er ¼ van het eimengsel in en bak een dunne omelet. Laat op een stukje keukenpapier glijden. Maak er zo nog drie. Laat afkoelen.

Verdeel de koude crème fraîche over de omeletten en strijk hem steeds over de helft. Proef het snijbietmengsel, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en strijk het royaal erover uit. Vouw elke omelet dubbel, en doe dat nog eens tot hij een waaiervorm heeft. Zorg ervoor dat de snijbietvulling aan de open kant zichtbaar is. Leg de omeletten in een licht met olie ingevette ovenschaal of op de bakplaat (bewaar ze in de koelkast als je ze van tevoren maakt). Laat in een voorverwarmde oven in 5-8 minuten heet worden.

Bron

Recept van Yotam Ottolenghi uit zijn boek Plenty.

Serveertip

Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Angelineduunk avatar
Angelineduunk 24-11-2020

Ik heb de aardappelblokjes even voor gekookt en naderhand beetje opgebakken. Daarna uit met pan gehaald en snijbiet geroerbakt. Aardappeltjes weer toegevoegd en doorgewarmd, en dat als vulling voor de omelet gebruikt. Heb het niet weer in de oven gedaan. Smaakte heerlijk!

molenmeisje avatar
molenmeisje 10-08-2014

De snijbiet in mijn tuin groeit prima dus de omelet was een welkom recept voor ons dagje vleesloos. Het smaakte heerlijk. Dank je wel en ik stuur een fotootje mee. Hanneke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten