1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Snijbiet
  5. Omelet met snijbiet

Omelet met snijbiet

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2011

Ingrediënten 4 personen


250 g vastkokende aardappels (geschild gewicht), in blokjes van 1 cm
2 dl water
Snuf saffraandraadjes of theelepel koenjit
250 g snijbiet (stelen en bladeren), gesnipperd; kan vervangen worden door spinazie
2 eetl citroensap
1 knoflookteen, fijngehakt
5 scharreleieren
4 eetl melk
20 g fijngehakte kruiden (dragon, dille, peterselie)
Plantaardige olie
100 g koude crème fraîche
Zout & peper


Verder heb je nodig


Oven


Omelet met snijbiet
Omelet met snijbiet
Omelet met snijbiet
Omelet met snijbiet

Bijzondere omelet van de Londens-Israëlische chef Yotam Ottolenghi (The New Vegetarian). Zie voor een recensie van zijn boek het Volkskrant magazine van 28 mei 2011 en de pagina van Koken met Karin: http://koken.blogo.nl/2011/03/31/ottolenghi-recept-omelet-met-snijbiet/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Bereidingswijze

Vulling: doe de aardappelen met water en saffraan in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken, voeg de snijbiet en wat zout en peper toe en laat alles nog 10-15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet eventueel kookvocht uit de pan. Voeg van het vuur af citroensap en knoflook toe. Laat afkoelen.

Omeletten: klop de eieren, melk, kruiden en wat zout en peper door elkaar. Giet 1 theel olie in een hete koekenpan (Ø 22 cm) met anti-aanbaklaag, giet er ¼ van het eimengsel in en bak een dunne omelet. Laat op een stukje keukenpapier glijden. Maak er zo nog drie. Laat afkoelen.

Verdeel de koude crème fraîche over de omeletten en strijk hem steeds over de helft. Proef het snijbietmengsel, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en strijk het royaal erover uit. Vouw elke omelet dubbel, en doe dat nog eens tot hij een waaiervorm heeft. Zorg ervoor dat de snijbietvulling aan de open kant zichtbaar is. Leg de omeletten in een licht met olie ingevette ovenschaal of op de bakplaat (bewaar ze in de koelkast als je ze van tevoren maakt). Laat in een voorverwarmde oven in 5-8 minuten heet worden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer direct.

Bron

Recept van Yotam Ottolenghi uit zijn boek Plenty.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judithstoep


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judithstoep
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top