It make`s your man scream!
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een feestje voor je mond! Vult goed,en zelfs vleeseters vinden het lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
BladerdeegVulling :
Champignons, Courgette,2 Gele paprika`s.
Saus :
1 beker cremefraish, lente-ui, pijnboompitten & pittige geraspte kaas.
Topping :
Pittige geraspte kaas
Cherrytomaatjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 645,83 kcal |
Koolhydraten | 43,83 g |
Eiwitten | 24,73 g |
Vetten | 39,98 g |
Benodigdheden
OvenBakblik
Snijplank
Kom
Vergiet
Voorbereiding
Zorg dat alle groentes zijn gewassen.
Leg het pak bladerdeeg alvast uit de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet het bakblik in.
Bereidingswijze
Snijd de groentes voor de vulling & fruit deze vervolgens met wat olijfolie aan in de koekenpan.
Kruid de groente met wat peper en zout, paprikapoeder en 1 a 2 teentjes knoflook.
Bekleed het bakblik royaal met bladerdeeg en zorg dat de randjes over de rand van het bakblik hangen. Doe er daarna de groentes bij.
Pak een kom en doe hier een heel bekertje cremefraish in. voeg de helft van het zakje pittige geraspte kaas toe. Snijd 1 a 2 stronkjes lente ui in dunne schijfjes en voeg dat samen met een eetlepel pijnboompitten aan het mengsel toe. Roer vervolgens alles goed door elkaar en giet dit gelijkmatig over de groentes.
Het overgebleven kaas in het zakje strooi je leeg over het mengsel en verdeel je gelijkmatig.
Was de cherrytomaatjes en snijd deze in mooie plakjes. Maar hier een randje mee op het mengsel en duw ze zachtjes aan. Herhaal de rand tot je in het midden uitkomt.
Plaats het vervolgens in het midden van de oven en bak het in 35 tot 45 minuten gaar.
Tip : steek er af en toe met een sateprikker in en wanneer de prikker vrijwel schoon is, is het gaar.
Serveertip
Op zich zelf staand al een heerlijke recept, maar ook goed te combineren met een frisse salademelange,