Heilbot in rozemarijn & citroen marinade

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-05-2011

Fris visgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Heilbot filets
olijfolie
2 citroenen
1 pakje verse rozemarijn
p/z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ziplock zakje
vijzel

Voorbereiding

Was de rozemarijn en snij deze heel fijn, evt. de fijn gesneden rozemarijn in een vijzel verder verwerken. Schaaf 1 citroen en pers ze beiden uit. Het schaafsel, citroensap en de vers gemalen rozemarijn doe je in een afsluitbare plastic zakje samen met een klein kopje olijfolie en peper en zout en meng dit goed voordat je de filets in dit plastic zakje stopt. Zorg dat alle filets in de marinade zitten. Leg dit een paar uurtjes in de koelkast (af en toe even door de marinade halen).

Bereidingswijze

Grill de filets 2 tot 3 minuten aan beiden kanten. Bewaar wat van de marinade om aan het eind van het grillen de vis mee te besprenkelen.

Serveertip

Te serveren met aardappelen of pasta of rijst.

Laatste reacties

jantweetakt avatar
jantweetakt 28-05-2011

Jammer dat we hier in coevorden geen goeie visboer hebben,maar zodra ik de filets in huis heb ga ik het zeker maken!!

krid42 avatar
krid42 27-05-2011

Hoop binnenkort de blitz te gaan maken met dit recept, tevens in mijn kookboek geplaatst

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten