Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbal

Gehaktbal

Door: ramydi

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2011

Ingrediënten 4 personen


25 g boter
1 ui, heel fijn gesnipperd
500 g gehakt half-om-half
4 beschuiten, verkruimeld
1 ei, losgeklopt
1-2 tl nootmuskaat
3 el bloem.
40-50 g verse Dille



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de boter in een Braadpan en fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter. Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen. Kneed het gehakt met de beschuiten, ei, nootmuskaat, dille, 1 theelepel zout en naar smaak peper heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en rol er ballen van.

Bereidingswijze

Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur. Wentel de ballen door de bloem. Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar. Keer ze af en toe. Schenk 150 ml warm water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los. Breng de jus op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker bij stamppot spinazie of andijvie.

Bron

Allehandig maar een betje verandert



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ramydi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top