Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gravad lax:heerlijk zalmgerecht.

Gravad lax:heerlijk zalmgerecht.

Door: will_s

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-05-2011

Ingrediënten


Voor de gravad lax:

400 g zalmfilet met vel
2 el grove mosterd
100 ml aquavit
1 el bruine basterdsuiker
veel zwarte peper uit de molen
1 bosje dille

voor het garnituur:
2 el kappertjes
2 hardgekookte eieren
2 el bieslook, gehakt
2 el crème fraiche

8 sneetjes toast


Verder heb je nodig


Extra nodig:
keukenmachine
plasticfolie
aluminiumfolie

Gravad lax:heerlijk zalmgerecht.

Zo lekker !

Zo lekker !

Een Scandinavische klassieker van zalm: gravad lax.
Dit is een typisch Scandinavische manier van zalm bereiden, die van
oorsprong bedoeld was om de zalm langer houdbaar te maken.
De zalm wordt een nacht gemarineerd met mosterd, zout, peper, dille en
bruine suiker,
waardoor hij een beetje zoetzoutig van smaak wordt en een andere structuur
krijgt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een Keukenmachine de mosterd met de dille.
Bestrooi de zalm met een laag zwarte peper, dan met grof zeezout,
dan met de bruine basterdsuiker en besprenkel het geheel met de aquavit.

Smeer nu het mosterdmengsel op de zalm en pak de zalm in plasticfolie en
daarna in aluminiumfolie.
Leg een nacht onder druk van een zwaar gewicht (bijvoorbeeld
conservenblikken op een snijplank) in de koelkast.

Bereidingswijze

Hak de eieren fijn voor het garnituur en meng met de kappertjes, bieslook en
crème fraiche.
Breng op smaak.
Snijd de volgende dag de zalm in heel dunne plakken en serveer met het
garnituur en de toast.

Serveertip

Ik serveer dit als borrelhapje.
Maar kan ook als voorgerecht.

Bron

Caspar Burgi



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top