1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met sugarsnaps

Risotto met sugarsnaps

Door: monalisa

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2011

Ingrediënten 2 personen


100 gram champignons
1 uitje
1 teentje knoflook
250 gram risotto
300 gram sugarsnaps
500-600 ml groentebouillon
2 cm verse gember
klontje boter
100 gram geraspte kaas
olijfolie
peper en zout naar smaak



Een romige risotto met sugarsnaps en - verrassing! - verse gember.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De champignons schoonmaken en in vieren snijden. Wat olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons daarin op hoog vuur al roerend bruin en gaar bakken. Opzij zetten (met het vocht, als dat eruit is gekomen).
Ui, knoflook en gember schillen en fijnsnipperen. Sugarsnaps wassen, afhalen en halveren.

Bereidingswijze

Bouillon opwarmen.
In een pan met een dikke bodem olijfolie verhitten en de gesnipperde ui en knoflook fruiten. De risotto en een klont boter toevoegen, en de risotto fruiten tot ze doorzichtig lijkt. Dan zoveel bouillon toevoegen dat de rijst ruim onder staat, en de risotto zachtjes laten pruttelen. Na ongeveer vijf minuten de sugarsnaps en de gember toevoegen, en zoveel bouillon dat alles weer ruim onder staat. De risotto en de sugarsnaps zo langzaam pruttelend laten garen in ongeveer 20 minuten. Steeds op tijd omroeren en bouillon toevoegen, zodat de boel niet droog komt te staan en aankoekt. Als de risotto gaar is, moet de massa smeuïg zijn, niet droog. Voeg dan de geraspte kaas, de gebakken champignons, een klont boter, peper uit de molen en zout naar smaak toe, en warm het geheel goed door.

Serveertip

Warm serveren, in een diep bord, met een lepel in plaats van mes en vork.
De hoeveelheden van dit recept zijn gebaseerd op een enkele gang. Als je meerdere gangen serveert, is de hoeveelheid voldoende voor 3 personen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monalisa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top