gegrilde zalm met courgette en spinazie
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.
Ingrediënten 4 recipe.people
* 3 el groene olijfolie* 500 g zalmfilet met vel
* 1 teen knoflook, in plakjes
* 1 grote courgette, in schuine dunne plakken
* 1 zak schone spinazie
* 1 sinaasappel, schil geraspt, sap geperst
* 2 el kappertjes, uitgelekt
* 75 ml slagroom of kookroom light of zure room
* 3 el grof gesneden (blad)peterselie
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.
Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
Bron
delicious
Serveertip
p.p. ± 430 kcal/ 52 g eiwit / 44 g vet/ 3 g koolhydraten