1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Spinazie
  6. gegrilde zalm met courgette en spinazie

gegrilde zalm met courgette en spinazie

Door: evdk

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2011

Ingrediënten 4 personen


* 3 el groene olijfolie
* 500 g zalmfilet met vel
* 1 teen knoflook, in plakjes
* 1 grote courgette, in schuine dunne plakken
* 1 zak schone spinazie
* 1 sinaasappel, schil geraspt, sap geperst
* 2 el kappertjes, uitgelekt
* 75 ml slagroom of kookroom light of zure room
* 3 el grof gesneden (blad)peterselie


gegrilde zalm met courgette en spinazie
gegrilde zalm met courgette en spinazie

De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.

Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

P.p. ± 430 kcal/ 52 g eiwit / 44 g vet/ 3 g koolhydraten

Bron

Delicious



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top