1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Fiadone

Fiadone

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2011

Ingrediënten 8 personen


-6 eieren, gescheiden
- 150 g fijne tafelsuiker
- 500 g brocciu (verse schapenkaas), roomkwark of ricotta
- geraspte schil van 1 citroen
- 250 g frambozen
- sap van ½ citroen
- 1-2 el poedersuiker



Fiadone
Fiadone

Deze `verse kaastaart` komt uit Corsica, waar het wordt gemaakt van verse schapenkaas (brocciu). Deze kunt u vervangen door roomkwark of ricotta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Roer er de kaas en citroenrasp door. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het eidooiermengsel.
Schenk het mengsel in een ingevette springvorm van circa 24 cm doorsnede en bak de fiadone 30-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
De fiadone is klaar als deze is gestold.
Laat in de vorm afkoelen.
Pureer de frambozen met citroensap en poedersuiker en serveer dit bij de fiadone.

Serveertip

Circa 240 kcal pp

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top