Venkelsalade met basilicum
- Salade
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-05-2011
Frisse venkelsalade met basilicum en spinazie
Ingrediënten 4 personen
1 venkel, bijgesneden en in dunne plakken100 gr jonge spinazieblaadjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 handen basilicumblaadjes
Mosterddressing:
2 eetlepels citroensap
1 theelepel Dijonmosterd
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel fijne kristalsuiker
60 ml olijfolie extra vergine
Zeezout en grof gemalen zwarte peper
Voorbereiding
Meng citroensap, mosterd, knoflook, suiker, olie, zout en peper goed in een kom met een garde en zet de dressing apart.
Bereidingswijze
Doe de venkel, spinazie, ui en basilicum in een kom, giet de dressing erover en schep voorzichtig om.
Bron
Seizoenskookboek van Donna Hay
Serveertip
Lekker metgebakken zalmfilet.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties