1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. satesaus

satesaus

  • Wereld, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-05-2011

Ingrediënten 8 personen


300ml melk , 4a5 el pindakaas , 1/2 tl knoglookpoeder , 1/2 tl ketoembar , 1/2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder , 1/2 tl djahe , 1el sambal,1 tl suiker , maggie , zout ,peper


Verder heb je nodig


Steelpannetje , garde , theelepel , eetlepel , maatbeker


Lekkere satesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar ,

Bereidingswijze

-giet de melk in een steelpannetje en laat op laag vuur warm worden
- nu el voor el de pindakaas toevoegen , wacht tot de enne el goed met de melk vermengt is voor je de volgende toevoegd, het kan zijn dat je wat meer of minder pindakaas nodig hebt , net afhankelijk van hoe dik je hem wilt hebben
- als de pindasaus de juiste dikte heeft gaan we de knoflook , djintan , djahe , ketoembar en de paprika toevoegen
-roer dit goed door de saus heen
-voeg nu de suiker en de sambal toe( je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt
- vervolgens wat maggie , ook weer een kwestie van smaak, even als het peper en zout
- tussendoor gewoon blijven proeven tot ie naar wens is
- Vergeet echt de suiker en de maggie niet , dat zijn de twee belangrijkste smaakmakers

Serveertip

Lekker met patat , sate , gehaqktballetjes of wat je maar kunt bedenken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mystyca


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mystyca
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top