1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. satesaus

satesaus

Door: mystyca

  • Wereld, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-05-2011

Ingrediënten 8 personen


300ml melk , 4a5 el pindakaas , 1/2 tl knoglookpoeder , 1/2 tl ketoembar , 1/2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder , 1/2 tl djahe , 1el sambal,1 tl suiker , maggie , zout ,peper


Verder heb je nodig


Steelpannetje , garde , theelepel , eetlepel , maatbeker


Lekkere satesaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten klaar ,

Bereidingswijze

-giet de melk in een steelpannetje en laat op laag vuur warm worden
- nu el voor el de pindakaas toevoegen , wacht tot de enne el goed met de melk vermengt is voor je de volgende toevoegd, het kan zijn dat je wat meer of minder pindakaas nodig hebt , net afhankelijk van hoe dik je hem wilt hebben
- als de pindasaus de juiste dikte heeft gaan we de knoflook , djintan , djahe , ketoembar en de paprika toevoegen
-roer dit goed door de saus heen
-voeg nu de suiker en de sambal toe( je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt
- vervolgens wat maggie , ook weer een kwestie van smaak, even als het peper en zout
- tussendoor gewoon blijven proeven tot ie naar wens is
- Vergeet echt de suiker en de maggie niet , dat zijn de twee belangrijkste smaakmakers

Serveertip

Lekker met patat , sate , gehaqktballetjes of wat je maar kunt bedenken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mystyca
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top