1. Home
  2. Recepten
  3. champignonsaus

champignonsaus

Door: Bohari

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Ingrediënten




Ontdek meer:

Bereidingswijze

Champignonsaus

Catagorie : Sauzen

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:20:00

Waardering :


Ingrediënten :

40g boter
1 ui
200g champignons
40g bloem
4dl bouillon
1 ei
0,5dl koffieroom
1 eetlepel witte wijn
zout
peper


--------------------------------------------------------------------------------



Bereidingswijze :

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper hem heel fijn. Verhit in een pan de boter en fruit hierin even de ui. Roer de bloem erdoor en beetje bij beetje de bouillon. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Doe dan de champignons erbij en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Roer het ei los met de koffieroom en de wijn en giet een beeje van de warme saus bij. Schenk dit mengsel bij de warme saus. Maak de saus op smaak af met zout en peper. De saus is lekker bij gekookte vis, rundvlees en kalfsvlees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bohari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top