Toffee appel en peer crumble

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
4 grote Cox`s appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten
4 peren, geschild, klokhuis verwijderd, in parten
225 gr ongezouten boter, gekoeld, in stukjes
125 gr donker bruine basterdsuiker
1 sinaasappel , schil en sap
handvol gedroogde dadels, gehalveerd
handvol gedroogde vijgen, gehalveerd
100 gr spelt bloem
100 gr havermout organisch
100 gr groffe rietsuiker
Voor garnering:
Custardpudding , slagroom of vanille roomijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuurvaste ovenschaal
Oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180C/350F/Gas 4.

Bereidingswijze

Plaats de appels, peren, helft van de the boter, donker bruine basterd suiker, sinaasappelschil en sap in een grote steelpan, en verwarm geleidelijk gedurende 5 minuten. Voeg dan de dadels en vijgen en kook nog ca 10 minuten. tot het fruit zachter is. maar niet te zacht..
In een grote schaal de overgebleven boter dor het meel wrijven, roer vervolgens de havermout en rietsuiker erdoor voor de bovenkant van het mengsel.
Door het appelpeer mengsel in een vuurvaste ovenschaal en kruimel het havermout-meelmengsel erover uit
Bak 25-30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Verdeel in 4 tot 6 serveerschaaltjes en serveer met custardpudding, slagroom of vanille-ijs.

Bron

sophie dahl BBC

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten