Stap-voor-stap zoervleis volgens Robin Berben
- Regionaal, Streekgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 18-05-2011
Ingrediënten 4 personen
500 g rib-runderlappen300 ml azijn
3 blaadjes laurier (zakje a 4 g)
2 kruidnagels (potje a 20 g)
30 g boter
2 grote uien, in grove stukken
3 plakken ontbijtkoek, in stukjes
3 eetlepels fruitstroop (pot a 450 g)..
Voorbereiding
Stap 1: Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm en doe die in een kom. Meng 300 ml water met de azijn en voeg de laurier en de kruidnagels toe. Voeg naar smaak (versgemalen) peper en zout toe. Giet de marinade over het vlees en laat het 24 uur marineren in de koelkast.
Stap 2: Neem het vlees uit de marinade, laat het goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Stap 3: Bak het vlees in enkele minuten rondom bruin in tweederde van de boter. Blus af door de marinade erover te gieten.
Stap 4: Bak de uien in de rest van de boter. Voeg ze als ze mooi bruin zijn bij het vlees.
Bereidingswijze
Stap 5: Laat het vlees ongeveer 2 uur op laag vuur sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim eraf.
Stap 6: Voeg, als het vlees gaar is, de ontbijtkoek toe om de saus te binden. Roer de stukjes goed door de marinade, tot een gladde saus ontstaat. Voeg de fruitstroop toe en roer door de saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat stroop toe. Zoervleis wordt traditioneel geserveerd met appelmoes, (zelfgemaakte) frites en mayonaise.
`Als u de ontbijtkoek van te voren vochtig maakt met een beetje water, zal de saus sneller binden.`
Bron
ah
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties