Spinaziequiche met broccoli, noten en kaas

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Door de eieren, slagroom, kaas en noten is dit een stevige quiche, maar dankzij spinazie en broccoli ook boordevol vitamines.

Deze quiche is zowel warm als koud lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
300 g spinazie
300 g broccoli, in kleine roosjes
75 g cashewnoten
4 eieren
250 ml slagroom
150 g gemalen geitenkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quichevorm doorsnede 26 cm.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze 10 min. in de oven.

2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water en haal er direct weer uit met een schuimspaan. Laak uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit.

Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. Giet af in een vergiet. Laat afkoelen onder stromend koud water (daarmee wordt het kookproces gestopt) en laat uitlekken.

3. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Bron

AllerHande 05-2011

Serveertip

Bevat p.p. 725 kcal, 24 g eiwit, 57 g vet, 30 g koolhydraten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sudumer avatar
Sudumer 11-04-2013

of 2 ons hamblokjes erbij!

Roosje1299 avatar
Roosje1299 11-04-2013

Jaa zet hem even vegetarisch!! Thanx Roosje1299

Francesca3 avatar
Francesca3 23-02-2012

Ik vind dit een prima recept, ik maak zoiets voor feestjes ook wel eens. Altijd succes! Zou je hem als vegetarisch willen rubriceren, voor het makkelijk terugvinden?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten