1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche broccoli
  6. Spinaziequiche met broccoli, noten en kaas

Spinaziequiche met broccoli, noten en kaas

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
300 g spinazie
300 g broccoli, in kleine roosjes
75 g cashewnoten
4 eieren
250 ml slagroom
150 g gemalen geitenkaas


Verder heb je nodig


Quichevorm doorsnede 26 cm.


Door de eieren, slagroom, kaas en noten is dit een stevige quiche, maar dankzij spinazie en broccoli ook boordevol vitamines.

Deze quiche is zowel warm als koud lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze 10 min. in de oven.

2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water en haal er direct weer uit met een schuimspaan. Laak uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit.

Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. Giet af in een vergiet. Laat afkoelen onder stromend koud water (daarmee wordt het kookproces gestopt) en laat uitlekken.

3. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bevat p.p. 725 kcal, 24 g eiwit, 57 g vet, 30 g koolhydraten

Bron

AllerHande 05-2011



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top