1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Falafel
  5. Falafel met bulgur

Falafel met bulgur

Door: Dezine

  • Arabisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Ingrediënten 4 personen


100 g bulgur (Turkse winkel, toko, AH XL)
1 grote ui, gepeld en in kwarten
1 teentje knoflook, gepeld
15 g verse koriander of peterselie
2 tl komijnpoeder (djinten)
2 tl korianderpoeder (ketoembar)
1/2 tl bakpoeder
zout
1/4 tl cayennepeper
250 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 ei, losgeklopt
60 g vers wittebroodkruim


Verder heb je nodig


Foodprocessor of staafmixer.
Eventueel Airfryer.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de bulgur in een kom en giet er zoveel koud water op dat de bulgur net onder staat. Laat 20 minuten weken, laat goed uitlekken en doe terug in de kom.

2. Doe intussen de ui, knoflook, koriander of peterselie, komijnpoeder en korianderpoeder in de foodprocessor en laat alles draaien tot het een fijngehakt mengsel is. Voeg bakpoeder, zout, cayennepeper en kikkererwten toe en laat draaien tot het een glad mengsel is. Meng het mengsel met het ei, broodkruim en de uitgelekte bulgur.

3. Verdeel het mengesel in 8 gelijke porties en vorm er met vochtige handen platte koekjes van.

7. Bak de falafels tot ze aan beide kanten mooi bruin gekleurd zijn. Frituren kan natuurlijk ook (180 ºC), of in de AirFryer.

Bron

De lekkerste eenpansgerechten Reader`s Digest



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top