1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Falafel
  5. Falafel

Falafel

  • Arabisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2011

Ingrediënten 4 personen


225 g kikkererwten
2 tenen knoflook
1 chilipeper
1 tl komijnpoeder
50 g peterselie
50 g koriander
1 tl zout
3 sneetjes oud brood

Dressing:
3 el tahin
1 limoen
4 el yoghurt

4 pitabroodjes
sla
2 tomaten
1 komkommer
4 radijsjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kikkererwten 1 nacht weken. Maak de knoflook en peper schoon en snipper deze.

Hak de peterselie en koriander. Week het brood in water. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine.

Maak van het mengsel bolletjes en druk ze plat. Frituur ze op 180°C of bak ze in een beetje olie in een koekenpan.

Bereidingswijze



Dressing: roer door de tahini het sap van de limoen en een scheutje water.

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Serveertip

Serveer de falafel samen met pitabroodjes, tahinsaus, yoghurt, sla, tomaten, komkommer en radijs.

Bron

Taste of Life - Rudolf Van Veen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dezine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top