Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Warme kipsalade met geitenkaas

Warme kipsalade met geitenkaas

Door: asman

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-05-2011

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilet
1 afbak stokbrood
peper en zout
6 el olijfolie traditioneel
100 gr verse geitenkaas
1 schaal coctail/cherrytomaten
2 el balsamico-azijn
2 zakken jonge veldsla



Een lekkere salade met geitenkaas.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in blokjes snijden
Stokbrood in dobbelstenen
Tomaatjes in tweeen snijden

Bereidingswijze

Kip en brrod samen met 2,5 el olie en evt kipkruiden door elkaar mengen en doe dit in een met bakpapier bekleed bakblik.
Rooster de kip en brood in een voorverwarme oven van 200 graden in circa 15 minuten lichtbruin en gaar.
Smelt de kaas tot een romige massa.
Doe veldsla en tomaatjes bij elkaar en druppel er wat olie en balsamico-azijn bij.
Doe er tenslotte het kip/broodmengsel erbij en roer er de gesmolten kaas door.

Opm: ik vind geitenkaas moeilijk in blokjes te snijden, vandaar dat ik de kaas gesmolten heb.
Ik heb bij de salade een klein beetje yoghurtdressing gedaan.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.

Bron

C1000



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top