1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Deense karbonade

Deense karbonade

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2011

Ingrediënten 4 personen


4 karbonades
2 uien (in stukjes)
1 bol knoflook (fijnhakken, persen)
3 x 250 ml slagroom
2 blikjes tomatenpuree
Beetje melk
Tijm
Oregano
Klein blikje ( of verse ) champignons


Verder heb je nodig


Ovenschaal, kom, snijplank, snijmesje,


Een heerijk Deens recept. De combi van slagroom, knoflook en tomaten is subliem. Wel eten wanneer je een dag later niet hoeft te werken of voor het uitgaan ivm de bol knoflook die in dit gerecht verwerkt wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden, alle ingrediƫnten snijden.

Bereidingswijze

Vlees even kort aanbakken ( dicht laten schroeien).
Alle ingrediƫnten in een kom doen en lekker doorroeren.
Vlees in een overschaal leggen en de saus er overheen gieten.
Nog een keer kruiden met tijm er oregano.
Schaal 30 minuten in de oven zetten.

Serveertip

Heerlijk met droge witte rijst en een rauwkostsalade.

Bron

Van een Deense vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van multicultikoker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van multicultikoker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top