Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

    Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

    Spinaziepoffertjes met crème fraîche en zalm

Energie 95 kcal- Eiwit 5 g- Vet 6 g- Koolhydraten 6 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
1 ei, losgeklopt
50 g bloem
100 g gesneden bladspinazie (pak 450 g, diepvries), ontdooid
1 zakje bosui (3 stuks), in dunne ringetjes
2 el platte peterselie (bakje 20 g), fijngesneden
1 el zonnebloemolie
8 tl crème fraîche
1 pakje gerookte zalmfilet (100 g)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Je kunt de poffertjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat ze afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Haal er minstens 1 uur voor serveren uit. Warm op de dag zelf langzaam op in de pan of 15 min. in een oven op 160 °C. Je kunt de poffertjes ook koud eten

Bereidingswijze

Meng het ei met de bloem. Voeg de spinazie toe. Meng de bosui met de peterselie en peper en zout door het spinaziemengsel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep met een eetlepel 8 bergjes beslag in de pan en druk ze een beetje aan zodat je dikke poffertjes krijgt. Bak op niet te hoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege en laat ze daarna afkoelen. Schep op elk poffertje 1 tl crème fraîche en leg er een stukje gerookte zalmfilet op.

Bron

allerhande

Serveertip

Snijd voor een vegetarisch alternatief 2 romatomaten in 4 parten. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en peper en zout. Laat 1 uur drogen in de oven op 120 °C. Gebruik ze in plaats van de zalm.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

geaenedwin avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten