1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. KEFTEDAKIA (Griekse gehaktballetjes)

KEFTEDAKIA (Griekse gehaktballetjes)

  • Grieks, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-05-2011

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui
250 g gehakt
1 eierdooier
1 theelepel oregano
½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel tomatenketchup
3 eetlepels paneermeel
zout, peper
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
2 takjes munt
2 eetlepels bloem
3 eetlepels (olijf)olie



KEFTEDAKIA (Griekse gehaktballetjes)
KEFTEDAKIA (Griekse gehaktballetjes)
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui pellen en fijnsnipperen.
In een kom de uisnippers, het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, het kaneelpoeder, de ketchup, het paneermeel, het zout en de peper door elkaar mengen.
De knoflook pellen en erboven uitpersen.
De peterselie en de munt erboven fijnknippen.
Het gehaktmengsel nogmaals goed doorkneden en er met koele hand 20 balletjes van vormen.
In een diep bord de bloem strooien en de gehaktballetjes door de bloem wentelen, zó dat de balletjes er helemaal mee bedekt zijn.
In een koekenpan de olie verhitten en de gehaktballetjes in ± 10 minuten aan alle kanten bruin bakken.

Bron

Onbekent



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ge_hakt_recepten


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ge_hakt_recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top