Zalm in pancetta met limoensaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Zalm in pancetta met limoensaus

    Zalm in pancetta met limoensaus

    Zalm in pancetta met limoensaus

Eetclub HA dd 15-4-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
-2 bosjes groene asperges (onderkanten verwijderen)
-2,5 el olijfolie
-4 zalmfilets
-8 plakken pancetta (of bacon, of prosciutto)
-80 gr creme fraiche of zure room
-2,5 el mayonaise van goede kwaliteit
-geraspte schil van 1 limoen
-sap van 1/2 limoen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm oven op 220 graden

Doe asperges in braadslede en schep er 1,5 el olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper en rooster ze 5 min in de oven tot ze net zacht zijn.
Bestrooi intussen zalm met peper en zout. Verpak elke filet in 2 plakken pancetta en bestrijk ze met de rest van de olijfolie.

Bereidingswijze

Leg de zalm op de asperges en zet nog 8-10 min in oven tot zalm net gaar is en de pancetta knapperig

Bron

Delicious april 2011

Serveertip

Meng in kom de creme fraiche en mayonaise. Roer de limoensap en rasp erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zalm en asperges met de limoensaus.
*ook lekker met broccolini of bimi
bereiden 20 min/in oven 15 min.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inlihaka avatar
inlihaka

Doorsturen

Home Recepten