Zalm in pancetta met limoensaus
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Eetclub HA dd 15-4-2011
Ingrediënten
-2 bosjes groene asperges (onderkanten verwijderen)-2,5 el olijfolie
-4 zalmfilets
-8 plakken pancetta (of bacon, of prosciutto)
-80 gr creme fraiche of zure room
-2,5 el mayonaise van goede kwaliteit
-geraspte schil van 1 limoen
-sap van 1/2 limoen
Voorbereiding
Verwarm oven op 220 graden
Doe asperges in braadslede en schep er 1,5 el olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper en rooster ze 5 min in de oven tot ze net zacht zijn.
Bestrooi intussen zalm met peper en zout. Verpak elke filet in 2 plakken pancetta en bestrijk ze met de rest van de olijfolie.
Bereidingswijze
Leg de zalm op de asperges en zet nog 8-10 min in oven tot zalm net gaar is en de pancetta knapperig
Bron
Delicious april 2011
Serveertip
Meng in kom de creme fraiche en mayonaise. Roer de limoensap en rasp erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zalm en asperges met de limoensaus.
*ook lekker met broccolini of bimi
bereiden 20 min/in oven 15 min.