1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges schillen
  6. Zalm in pancetta met limoensaus

Zalm in pancetta met limoensaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2011

Ingrediënten


-2 bosjes groene asperges (onderkanten verwijderen)
-2,5 el olijfolie
-4 zalmfilets
-8 plakken pancetta (of bacon, of prosciutto)
-80 gr creme fraiche of zure room
-2,5 el mayonaise van goede kwaliteit
-geraspte schil van 1 limoen
-sap van 1/2 limoen



Zalm in pancetta met limoensaus
Zalm in pancetta met limoensaus

Eetclub HA dd 15-4-2011

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm oven op 220 graden

Doe asperges in braadslede en schep er 1,5 el olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper en rooster ze 5 min in de oven tot ze net zacht zijn.
Bestrooi intussen zalm met peper en zout. Verpak elke filet in 2 plakken pancetta en bestrijk ze met de rest van de olijfolie.

Bereidingswijze

Leg de zalm op de asperges en zet nog 8-10 min in oven tot zalm net gaar is en de pancetta knapperig

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Meng in kom de creme fraiche en mayonaise. Roer de limoensap en rasp erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zalm en asperges met de limoensaus.
*ook lekker met broccolini of bimi
bereiden 20 min/in oven 15 min.

Bron

Delicious april 2011



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top