1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Romige geroerbakte kipfilet met tomatenblokjes room en paprika

Romige geroerbakte kipfilet met tomatenblokjes room en paprika

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2011

Ingrediënten 2 personen


1 ui
2 tenen knoflook
beetje olie
300 gram kipfilet
2 puntpaprika`s
6 eetlepels tomatenblokjes (blik)
4 cm verse gember
3 eetlepels lichte sojasaus
1 groene peper, in ringetjes
100 ml crème fraîche, losgeroerd


Verder heb je nodig


Wok


Kip met tomatenblokjes, verse gember, paprika en room

Super lekker van smaak!

Super lekker van smaak!

Dit recept kwam ik tegen in het kookboekje "100x Onno Kleyn: Een bundel vol kookgeluk".
Dit gerecht is echt super, super lekker en zo gemakkelijk en snel te maken.
Dit eten we zeker vaker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de ui en snij deze in grove flinter. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Snij de kipfilet in blokjes of reepjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes of stukjes.
Maak de gember schoon en rasp deze.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie 2 minuten.
Bak meteen de kip mee.Doe er de paprika, de tomaat, de gember, de sojasaus en de groene peper bij. Zet het vuur wat lager en dek de pan af. Laat 4 minuten garen.
Breng op smaak met zout.
Giet er de room over voor het serveren, maar roer niet.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Onno Kleijn, culinair journalist Volkskrant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top