1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes)

Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes)

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2011

Ingrediënten 2 personen


400 gram aardappelen (kruimige)
350 gram gekookte bietjes
zout, peper
3 + 2 grote zoetzure augurken
1 middelgrote ui
1 blik corned beef (340 gr)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels witte azijn
1 theelepel suiker
2 eieren
(eventueel 2 rolmopsen of zure haringen)
boter voor het bakken van de eieren


Verder heb je nodig


Stamper
grote pan
koekenpan


Labskauw uit Hamburg

Een traditioneel zeemansgerecht. Heel smakelijk!

Een traditioneel zeemansgerecht. Heel smakelijk!

Een lekkere zoetzure stammpot uit Hamburg. Oorspronkelijk een oud zeemansgerecht.
Wij vonden het heel smakelijk. Weer eens iets anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, in stukken snijden en in water met zout gaar koken.Goed droog stomen en stampen.
Gekookte bietjes schillen en raspen op de grove rasp.
Ui pellen en snipperen.
3 Augurken in kleine stukjes snijden.
Corned beef in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Olie verhitten en corned beef met uisnippers hierin zachtjes bakken.
Bietjes toevoegen en mee verwarmen.
Bietjes + corned beef + stukjes augurken door de gestampte aardappelen roeren.
Op smaak maken met azijn, suiker, peper en zout. Alles goed doorwarmen.
Boter verhitten in de koekenpan en hierin 2 eieren bakken.

Serveertip

Lekker met gebakken ei en volgens het originele recept met een rolmops of zure haring.

Bron

Aangepast recept van internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top