Aardbeien-tiramisu in een glaasje

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2011
  • Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

  • Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

  • Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

    Aardbeien-tiramisu in een glaasje

Super lekker en super gemakkelijk!Door de combinatie van kwark met mascarpone is het niet al te calorierijk.
Voor een etentje kun je het een paar uur tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren.
Zijn er kinderen bij gebruik dan aardbeienlimonadesiroop in plaats van aardbeienlikeur!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram lekkere aardbeien -
3 zakjes vanillesuiker -
1 limoen of 1/2 citroen -
mespunt zout -
125 gram mascarpone -
125 gram magere kwark -
Plm. 40 stuks amaretti (kleine Ital. bitterkoekjes) of eventueel gewone bitterkoekjes klein gemaakt -
aardbeienlikeur -
eventueel citroenmelisse of mintblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mooie glaasjes

Voorbereiding

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij voor elk glaasje twee grote aardbeien in 4 partjes voor de garnering.
Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Vermeng de aardbeien met 2 eetlepels citroensap, mespunt zout en 2 zakjes vanillesuiker.
Roer 2 eetlepels aardbeienlikeur, de rest van de vanillesuiker, de kwark en de mascarpone door elkaar.

Bereidingswijze

Leg onder in elk glas 5 amaretti. Druppel er wat aardbeienlikeur over. Verdeel dan een deel van de fijngesneden aardbeien erover.
Verdeel hierover de mascarpone. Dan weer wat amaretti met een paar druppels likeur en zet dan de partjes aardbeien tegen de rand van het glas.
Zet in elk glas nog een toefje citroenmelisse of mint.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 29-04-2015

Ik heb dit in 2012 voor het eerst gemaakt en daarna nog vele malen, er staat een reactie van mij bij dit recept en ik heb een foto geplaatst zoals je kunt zien. Ik kon het recept niet meer vinden in mijn bewaarde recepten dus zet ik het nu meteen in mijn kookboek nagerechten.

riawes avatar
riawes 15-04-2015

Hoi Petra. Wat leuk gepresenteerd in een glas. Zeker weten een keer maken. Groeten van Ria

caroca avatar
caroca 14-04-2015

Afgelopen zaterdag gemaakt, heerlijk! Ik heb Italiaanse cantuccini koekjes gebruikt. De volgende keer doe ik een stijfgeklopt eiwit door de kwark/mascarpone om het wat luchtiger te maken. Nogmaals, heerlijk!

annika_letzel1 avatar
annika_letzel1 11-09-2014

Die ga ik zeker eens proberen!

estherbakermans avatar
estherbakermans 07-11-2012

ziet er lekker uit ik neem het mee groetjes esther

parel62 avatar
parel62 08-07-2012

mjammie wat een heerlijk toetje, smaakte naar meer hahah Gaan we zolang er aardbeien van het land zijn zeker vaker eten. Thanx Petra

parel62 avatar
parel62 25-06-2012

Neem deze ook mee ga ik zeker nu binnen kort eens maken nu de zomerkoninkjes er zijn. alleen is het nog geen zomer !

Marianne220565 avatar
Marianne220565 25-06-2012

Vandaag dit heerlijke toetje gegeten, we hebben ervan gesmuld! Bedankt voor dit recept, groetjes, Marianne

alidada avatar
alidada 23-06-2012

Vandaag je recept gemaakt en vanavond gegeten, we hebben gesmuld! Ik had eerst kleine amuse glaasjes genomen maar die waren te klein dus andere glazen genomen. Ik heb het voor ons twee gemaakt dus het recept door 2 gedeeld. (met de overgebleven mascarpone en kwark weet ik wel raad). Zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt want dat vind ik lekkerder dan zakjes. En ik heb `Wilde aardbeienlikeur` genomen (Fraise des bois) en een snufje versgemalen zwarte peper aan de aardbeien toegevoegd want peper haalt de smaak van aardbeien naar boven. De `Amaritti Tradizoinale` koekjes gebruikt, super lekkere smaak maar inderdaad gewone bitterkoekjes zou ik ook kunnen gebruiken. Al met al een heerlijk recept wat zeer zeker een blijvertje is. Ik heb er een foto van gemaakt. [br] Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 09-06-2012

Wat een leuk gerechtje Petra. Neem het graag van je mee. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten