Pavlova `s , meringues of schuimdessert

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2011
  • Pavlova `s , meringues  of schuimdessert

    Pavlova `s , meringues of schuimdessert

    Pavlova `s , meringues of schuimdessert

  • Pavlova `s , meringues  of schuimdessert

    Pavlova `s , meringues of schuimdessert

    Pavlova `s , meringues of schuimdessert

Deze schuimbodems zijn een fantastische basis voor een heerlijk nagerecht. Kan niet mislukken als je het recept goed volgt.
Je kunt ze vullen met ijs of stijf geslagen slagroom (zonder suiker!)en verse vruchten. Vooral met aardbeien verrukkelijk!. Laat je fantasie werken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 grote eiwitten op kamertemperatuur -
1 theelepel maïzena -
230 gram kristalsuiker -
enkele druppels vanille-extract -
1/2 theelepel witte (wijn)azijn
+ azijn voor de kom en de gardes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
garde of mixer
grote kom
keukenrol
2 lepels

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Doe een paar druppels azijn op een stuk keukenrol en ontvet hiermee de kom en de garde(s). Zo wordt je eiwit heel snel en altijd stijf (wel opletten dat er geen eigeel bij de eiwitten komt)

Bereidingswijze

Klop de eiwitten in de grote kom tot ze witte pieken gaan vertonen. Voeg de maïzena toe. Klop dan de suiker er beetje bij beetje door en het mengsel heel veel méér is geworden. Klop als laatste het vanille-extract en de 1/2 theelepel azijn erdoor.
Schep de meringues met 2 lepels op de bakplaat. Maak 8 hoopjes van plm. 10 cm. doorsnede en plat de bovenkant iets af of maak er een deukje in. (Voor de vulling!)
Bak de meringues plm. 30 - 40 minuten. Kijk na 10 minuten in de oven of ze al beginnen te kleuren, zet dan de oven iets lager!
In een trommel zijn de meringues zeker een week houdbaar!

Bron

Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros

Serveertip

Heerlijk met ijs en verse vruchten. Of met stijf geslagen ongezoete room en verse vruchten. Laat je fantasie werken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 17-09-2011

Hallo Petra, Het heeft even geduurd, maar vanmiddag heb ik ze samen met ons Froukje gemaakt. HEERLIJK - FRANKRIJK. Nogmaals bedankt. Groetjes, Jos

professoroud avatar
professoroud 13-05-2011

Hallo Petra, Ik zit met dit recept meteen in Frankrijk - wel lang geleden inmiddels - waar je bij de patisserie van die heerlijke meringues LEKKER TAAI VAN BINNEN kunt kopen. Ik ga het beslist proberen. Bednakt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten