Chili con carne van Nigella

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
• 4 lepels olijfolie
• 4 uien, fijn gesneden
• 2 teentjes knoflook, gehakt
• 2 theelepels gedroogde rode peper stukjes
• 2 theelepels gemalen koriander
• 2 theelepels gemalen komijn
• 5 kardamompeulen peulen, gekneusd
• 2 rode pepers, zaadjes eruit en fijn gesneden
• 1,5 kilo gehakt
• 3 blikken gehakte tomaten
• Flinke scheut tomatenketchup
• 2 blikjes tomatenpuree
• 1 kopje water
• 2 eetlepels cacao
• 3 blikken kidneybonen
• Zure room
• Geraspte kaas/cheddar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De olie in een grote braadpan opwarmen. Bak de ui en de knoflook tot het zacht is. Doe de kruiden erbij, goed roeren. Dan de pepers toevoegen en daarna het gehakt. Dit rul en gaar bakken.
Hierna de gehakte tomaten, ketchup, tomatenpuree en water er doorheen roeren tot het een mooie saus is. Als het begint te koken de cacao erover heen strooien en er goed doorheen roeren. Hierna de bonen toevoegen en anderhalf uur rustig laten pruttelen.
Je kunt dit heel goed invriezen. Na een dag staan is het nog lekkerder!

Bron

boek van Nigella Lawson "feest"

Serveertip

Serveer met geraspte kaas en zure room. Evt nog salade of guacamole.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sippiex avatar

Doorsturen

Home Recepten