Asperge panna cotta met grapefruitgelei

  • Frans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2011
  • Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

  • Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

  • Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

    Asperge panna cotta met grapefruitgelei

Een heerlijk voor- of tussengerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor de panna cotta
500 gram witte asperges (netto gewicht)
350 gram room
150 gram gevogeltefond
3 blaadjes gelatine
snuf nootmuskaat, peper en zout

voor de grapefruitgelei
2 dl grapefruitsap van rode grapefruits
1/2 tl zeezout
3 tl fijne suiker
3 blaadjes gelatine

extra/garnering
zalmforel eitjes
cress
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine, puntzeef, amuseglazen

Voorbereiding

Begin ruim van te voren!

Week voor de grapefruitgelei het blaadje gelatine in ruim koud water.
Verhit grapefruitsap met suiker en zout in steelpan tot suiker is opgelost. Haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
Laat afkoelen tot lobbig en verdeel gelijkmatig over de glazen. Schep een klein theelepeltje eitjes door de gelei in ieder glas. Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Schil de asperges, maar bewaar de schillen. Snijd de kopjes eraf en blancheer die 3-4 minuten in de fond. Schep de kopjes uit de fond en laat ze afkoelen, zet weg tot gebruik.
Doe de schillen in de kookpan bij het fond en breng aan de kook. Laat zachtjes trekken. Snijd ondertussen de aspergestengels in schijfjes. Voeg de asperges toe aan het kookvocht en roer de slagroom erdoor. Laat afgedekt 25-30 minuten koken.
Als de asperges gaar zijn, de schillen verwijderen uit het kookvocht. Laat een beetje kookvocht in de pan zitten en giet de rest met de asperges in de kom van de keukenmachine.
Week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water. Pureer de asperges met vocht in de machine. Verhit het restant kookvocht nog even zachtjes. Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Vermeng dit met de gepureerde asperges. Maak op smaak af met wat peper, zout en nootmuskaat. Haal door een puntzeef en laat iets afkoelen. Schep het asperge-roommengsel lepel voor lepel over de grapefruitgelei in de glazen en zet in de koelkast om op te stijven.

Serveertip

Snijd de achtergehouden aspergekopjes in de lengte doormidden. Garneer ieder glas met een schepje zalmforel eitjes, wat cress en de gehalveerde asperges.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 18-11-2016

Leuk recept dat ik graag mee neem. Groetjes Lammy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten