Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Al Cacio E Pepe

Spaghetti Al Cacio E Pepe

Door: shell_seeker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2011

Ingrediënten 4 personen


· 400 gram spaghetti

· 200 gram Pecorino Romano, geraspt

· Zwarte peper, grof gemalen naar smaak

· Olijfolie, zoveel als nodig

· Zout naar smaak



Dit is een typisch Romeins gerecht. In bijna elke trattoria in Rome kun je dit op de menukaart terug vinden.
Heerlijk door de Pecorino Romano en versgemalen zwarte peper.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spaghetti in ruim water waar je wat zout aan hebt toegevoegd.



Doe de gemalen Pecorino, gemalen zwarte peper in een kom en doe er wat kookwater bij.

Roer dit goed door tot je een crème hebt.



Giet de pasta ongeveer 2 minuten voor einde kooktijd (pasta is dan nog erg al dente).



Hou wat kookwater apart.



Doe een scheutje olie in een Koekenpan en verwarm dit . Voeg de spaghetti en de Pecorino crème toe. Roer de spaghetti goed door en voeg wat kookwater toe.



Roer de spaghetti tot ze beetgaar zijn zonder dat je ze teveel laat uitdrogen.

De spaghetti moeten voorzien zijn van een crèmelaagje.

Breng ze verder op smaak met versgemalen zwarte peper.



Roer dit verder goed door en serveer direct.

Bron

Traditie



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top