1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Groene curry pasta

Groene curry pasta

Door: shell_seeker

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2011

Ingrediënten 4 personen


· 1 stengel citroengras

· 1 3 groene chili pepers, in stukjes

· 1 sjalot, gesnipperd

· 4 5 teentjes knoflook

· 1 stukje galanga of gemberwortel, in stukjes

· 125 gram verse peterselie, gehakt

· 125 gram verse basilicum

· ½ theelepel gemalen komijn

· ½ theelepel gemalen witte peper

· ½ theelepel gemalen koriander

· 3 eetlepels vissaus

· 1 theelepel trassi

· 2 eetlepels limoensap

· 1 theelepel bruine suiker

· 3 4 eetlepels romige kokosmelk


Groene curry pasta
Groene curry pasta

Als je 1 maal deze pittige curry pasta hebt gemaakt voor je curry dan grijp je nooit meer naar de curry pasta`s in potjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wortel van citroengras verwijderen, buitenste blad verwijderen en onderste stuk in ringen snijden.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer dit met een staafmixer tot je een geurige groene curry pasta hebt.

Proef de pasta, naar smaak toevoegen zout of peper. Indien te zout dan verse limoensap toevoegen. Extra chili voor een pittige smaak.
Pasta is in een afgesloten schaaltje 1 week in de koelkast te bewaren.

Serveertip

Dit is de basis pasta voor een heerlijke curry.

Bron

Traditie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top